Är du intresserad av uppdrag som avlösare eller ledsagare?

En person dukar fram fika med kaffekoppar och fikabröd

Nu söker vi dig som vill ge tid och omtanke till någon som behöver extra stöd i vardagen.

Avlösare

Avlösarservice i hemmet enligt LSS är avsedd för att göra det möjligt för anhöriga att få avkoppling och uträtta sysslor utanför hemmet. Avlösarservice utförs i brukarens hem.

Insatsen avlösarservice i hemmet enligt 9 § 5 LSS är avsedd för att göra det möjligt för anhöriga att få avkoppling och uträtta sysslor utanför hemmet.

Avlösarservice utförs ett antal timmar i månaden och kan fördelas vid flera tillfällen beroende på vilket behov som finns hos familjen.

Ledsagare

Ledsagarservice enligt LSS syftar till att möjliggöra deltagande i kultur- och fritidsaktiviteter och bryta isoleringen. Ledsagaren är med som ett stöd på aktiviteter.

Ledsagarservice utförs ett antal timmar i månaden och kan fördelas vid flera tillfällen beroende på brukarens intressen och behov.

Är du intresserad?

Vi hoppas att du känner dig intresserad och nyfiken på uppdraget som avlösare eller ledsagare! Av erfarenhet vet vi att många tycker att de har ett väldigt roligt uppdrag och upplever att de gör något meningsfullt tillsammans med en person som har andra förutsättningar än de själva.

Fyll i en intresseanmälan genom att starta e-tjänsten!

Anmäl intresse här:

Anmäla intresse för att bli ledsagare eller avlösare i Kumla kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du har gjort en intresseanmälan kommer vi att skicka ett frågeformulär till dig där du får besvara ytterligare tio frågor. Därefter blir du kontaktad om handläggaren för utförandet tror att du matchar med någon brukares önskemål.

Frågor?

Kontaktuppgifter utförarkoordinator för ledsagar- och avlösarservice:
Ebba Lüchtenborg, telefon 019-58 69 14, 072-18 21 666 eller e-post ebba.luchtenborg@kumla.se