Dags för höstens hämtning av grovavfall

Två gånger om året hämtar vi grovavfall vid alla småhus i Kumla kommun. Nu är det dags för höstens hämtning som sker under veckorna 39 och 40.

Vi tar inte betalt för hämntning av grovavfall utan det ingår i den ordinarie renhållningsavgiften. Varje hushåll får lämna som mest 3 kubikmeter grovavfall.

Hämtningsveckor 2022

Vi hämtar grovavfall vecka 17 och 18 samt vecka 39 och 40. Ställ ut ditt grovavfall vid körbanan senast måndag kl. 06.00 aktuell vecka.

Märk upp ditt avfall

Det är viktigt att du märker ditt avfall med "Grovsopor" så att vi vet vad vi ska hämta. Då olika bilar hämtar olika saker skulle vi uppskatta om du märkte upp det med en skylt eller lapp och inte skriver på det som ska kastas då den uppmärkta varan kanske hämtas först.

Hos dig som har sommarabonnemang hämtar vi grovavfall på hösten.

Sortera ditt grovavfall

Du underlättar vårt arbete om du sorterar ditt grovavfall - det som är återvinningsbart och det som är brännbart.

Återvinningsbart grovavfall

El- och elektronikavfall och återvinningsbart grovavfall, till exempel kyl och frys, tv, radio, video, dvd, stereoanläggningar, datorer, mikrovågsugnar, disk- och tvättmaskiner, torkskåp, badkar, skottkärror, cyklar och barnvagnar.

Brännbart grovavfall

Övrigt grovavfall (brännbart), däribland möbler, madrasser, skidor, mattor med mera.

Vi hämtar inte allt

Det här hämtar vi inte:

• farligt avfall
  • kläder, tidningar eller förpackningar
  • avfall i säckar, kartonger eller liknande
  • trädgårdsavfall
  • gräsklippare, snöslungor etc. (maskiner måste vara tömda på olja och bensin)
  • byggavfall, köksskåp, radiatorer, toalettstol, handfat, fönster, dörrar, kaminer, vedspisar, varmvattenberedare, oljepannor, stenar, trädstammar, ledningsrör, cementrör, trall, staket eller liknande.

Mer information om vad du kan lämna som grovavfall. Öppnas i nytt fönster.