Willys öppnar ny butik i Kumla

Nu står det klart, i början av 2023 öppnar Willys en ny butik i Kumla. En etablering som kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

Det har under många år funnits intresse för att etablera en livsmedelsbutik i norra delen av Kumla och nu är det alltså dags. Om lite mer än ett år slår Willys upp portarna till en helt ny butik som dessutom kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

- Att locka nya företag till kommunen är ett ständigt pågående arbete, därför känns det idag extra kul att kunna välkomna en av Sveriges största livsmedelskedjor till Kumla. En etablering som denna innebär flera nya arbetstillfällen vilket är glädjande samt att Willys läge vid vägtorget kommer att attrahera många Kumlabor att göra sina dagliga inköp där, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson.

- Vi är mycket glada över denna etablering som skapar arbetstillfällen i vår kommun men också fler valmöjligheter till handel för kommunens invånare. Vidare är det även ett bevis för att Kumla är en attraktiv plats att etablera sig på, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Butiken kommer att etableras i en ny fastighet på Täbyvägen 4 i Kumla, vid rondellen Vägtorget. Med den nya butiken får Willys nu möjlighet att förstärka sina positioner ytterligare, särskilt i södra delen av regionen. Så här säger Willys etableringschef Tor Gullberg:

- Vi har en mycket trogen och stor kundkrets i Örebro län som vi är glada över att kunna förstärka ytterligare genom att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper i ett växande område.