Stipendier till elever på vård- och omsorgsprogrammet

Grattis säger vi till Hugo Engdahl och Daniel Persson som i fredags fick ta emot socialnämndens årliga stipendium. Ett stipendium som går till Kumlaelever på vård- och omsorgsprogrammet.

- Det är glädjande att socialnämnden även i år kan dela ut stipendierna till två killar som har en hög ambitionsnivå med sitt yrkesval. Jag hoppas att Hugo och Daniel kommer trivas med sitt yrkesval och vara verksamma länge inom vård och omsorg, säger socialnämndens ordförande Annica Sjöqvist.

Hugo och Daniel har båda studerat på Alléskolan i Hallsberg och så här lyder deras motiveringar:

Hugo Engdahl har en mjuk personlighet och har ett mycket fint bemötande. Hans personlighet är lugn, trygg och positiv vilket gör att han kommer utföra ett utmärkt jobb inom kommunal verksamhet. Som fördjupning i sin utbildning har han gått mot funktionshinderområdet och han kommer att passa väldigt bra inom detta arbetsområde. Efter sin senaste apl har han blivit erbjuden arbete då han ansågs som anställningsbar redan innan avslutad utbildning. Sin första anställning som färdigutbildad kommer han att arbeta under sommaren på Smedstorps korttidsboende. Som kollega och medarbetare kommer han att vara lojal och ödmjuk.

Daniel Persson har gjort en personlig resa som kommer göra honom till en fantastisk undersköterska. Under sin sista apl har han arbetat på TIVA med svårt sjuka covid-patienter. Detta har resulterat i att han redan nu blivit anställd på TIVA under sommaren. Han är otroligt hjälpsam mot sina klasskamrater. Empatisk, lyhörd och en varm person. Vid tidigare apl har han alltid blivit erbjuden anställning efteråt, vilket är ett gott betyg att Daniel utfört sitt arbete med att ta ett stort ansvar för sin utbildning och kommande framtid inom vården. Vart Daniel än kommer att arbeta så kommer han kunna anpassa sig och göra ett utmärkt undersköterskearbete samt att vara en bra kollega och medarbetare.

- Det är med stolthet som vi lärare på vård- och omsorgsprogrammet släpper ut dessa två blivande undersköterskor till en arbetsmarknad där de är behövda. De kommer med sin nyfikenhet, sina kunskaper och medmänsklighet att ta sig an alla utmaningar som kan tänkas ges dem. Vi önskar er lycka till, hälsar vårdlärarna på vård- och omsorgsprogrammet på Alléskolan.

Om Stipendiet

Socialnämnden i Kumla kommun delar årligen ut stipendium till sistaårselever på vård- och omsorgsprogrammet, på gymnasienivå. Kravet är att eleven ska vara folkbokförd i Kumla kommun, fullgjort sitt program, godkända APL-platser samt en motivering till varför eleven förtjänar stipendiet.