Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Nya lokala rekommendationer om munskydd

En röd stopphand med bilden av ett virus mitt i handen

Nej, det är inte över. Även om det är vad vi önskar allra mest just nu. Så för att detta ska gå över så måste vi alla hjälpas åt med att följa de råd och rekommendationer som gäller just nu.

Tisdagen den 30 mars presenterades nya lokala rekommendationer för Örebro län som gäller för dig som är född 2004 eller tidigare. Det är viktigt att vi följer dessa, men också övriga rekommendationer som finns i vårt samhälle såsom att tvätta händerna, hålla avstånd och att stanna hemma vid minsta symtom.

Följande rekommendationer gäller i Örebro län mellan den 1 april - 12 maj

• Använd munskydd när du åker med kollektivtrafiken, oavsett tid.
  • Använd munskydd om du måste vara i offentliga inomhusmiljöer där fler människor vistas. Det gäller exempelvis i butiker, apotek och serviceställen.
  • Använd munskydd när du besöker vården.

Region Örebro län, nya rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Örebo län, affisch om användande av munskydd A4PDF

Region Örebo län, affisch om användande av munskydd A3PDF

Men kom också ihåg att hålla i och hålla ut!

Vaccinationen har påbörjats men än är det lång tid kvar innan vi kan återgå till det normala. Så kom ihåg att:

• Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Arbeta hemifrån om det finns möjlighet.
  • Håll avstånd till andra, både inomhus och utomhus.
  • Umgås i en mindre krets, undvik nya nära kontakter.
  • Testa dig vid symtom.