Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Nya lokala beslut kopplat till covid-19 gäller till och med 12 maj

En röd stopphand med bilden av ett virus mitt i handen

Nej, det är inte slut. Vi måste hålla ut ett tag till. Så kom ihåg att följa gällande råd och rekommendationer.

Följande gäller i Kumla kommun mellan den 2 april och 12 maj 2021:

(se tidigare nyhet på kumla.se vad gäller lokala beslut som gäller till och med den 1 april)

• Kumla bibliotek är öppet men med begränsade öppettider och med maximalt 30 samtidiga besökare i lokalen. Studierummen är öppna men tillåter som mest en person per rum åt gången. Bibliotekets öppettider.
  • Biblioteksbussens verksamhet är pausad vad gäller besök på skolor och förskolor.
  • Samtliga idrottshallar är stängda för allmänheten och detta då vi som kommun uppmanas att hålla icke nödvändig verksamhet stängd. Vi ber er respektera detta då vi som kommun gör vårt yttersta för att inte bidra till ökad smittspridning.

Hallarna är endast öppna för barn och unga födda 2002 eller senare.
    När det gäller elitidrott, se Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Du som har bokade tider och som inte är i linje med restriktionerna ansvarar själv för att avboka. Du kan göra din avbokning själv via webben alternativt maila oss på foreningsservice@kumla.se, ange då vilken lokal, vilka dagar och tider det gäller.
  • Konstgräsplanen vid Idrottsparken är öppen som vanligt.
  • Samtliga omklädningsrum vid inom- och utomhusanläggningar är stängda.
  • Ishallen, ICA Maxi Arena, är stängd för allmänheten med undantag för barn och unga födda 2002 eller senare. När det gäller elitidrott, se Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Allmänhetens åkning i ishallen är inställd.
  • Djupadalsbadet är stängt för allmänheten och endast öppet för träning för barn och unga födda 2002 och senare, simskola och rehabsim. Badet är även öppet för obligatorisk simundervisning som anordnas av skolorna. För mer information, besök djupadalsbadet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Djupadalsbadets gym är öppet men i enlighet med gällande föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridning.
  • Ung fritid har öppet fritidsgårdarna för aktiviteter inomhus vid två tillfällen per vecka. Utöver detta erbjuds utomhusaktiviteter och digitala alternativ, kolla på Ung fritid, Instagramlänk till annan webbplats Vi bedriver också rastverksamhet på högstadieskolorna.
  • Kommunens museer är fortsatt stängda.
  • Alla evenemang som kommunen arrangerar ställs in, utom de som är digitala.
  • Kulturskolan erbjuder undervisning för enskilda och mindre grupper. Orkesterverksamheten anpassas efter rådande restriktioner.
  • Öppna förskolan på Familjens Hus i Kumla bedriver sin verksamhet utomhus i Kåre Koltrast lekpark. För mer information besök kumla.se/familjenshuslänk till annan webbplats eller Familjens Hus på Facebook.
  • Kommunens politiska möten sker fortsatt till stor del digitalt.
  • Personal som har möjlighet att arbeta hemifrån ska göra det.
  • Vårt servicecenter kommer att hållas öppet, men för att minimera risken för smittspridning uppmanas allmänheten att undvika besök så långt som möjligt genom att i första hand ta kontakt via telefon 019-58 80 00länk till annan webbplats eller e-post servicecenter@kumla.se

Inför utgången av dessa beslut kommer en ny bedömning att göras för att se om besluten kan sluta gäller eller om vi måste ta nya beslut. Allt hänger på hur smittspridningen ser ut i början och mitten av maj månad.

Sammanställning av förbud samt råd och rekommendationer som gäller just nu

På krisinformation.se finns en sammanställning av de förbud samt råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin. Där finns även länkar till fördjupad information.

Detta gäller just nu - Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håll i och håll ut!

Vaccinationen har påbörjats men än är det lång tid kvar innan vi kan återgå till det normala. Tillsammans kan vi bromsa smittan – men det är allas ansvar!

• Träffa så få människor som möjligt.
  • Undvik platser om det är risk för trängsel – håll avstånd!
  • Arbeta hemifrån så ofta du kan.
  • Om du reser måste det ske smittsäkert.
  • Munskydd bör användas:
    - i kollektivtrafiken oavsett vilken tid du reser.
    - i offentliga inomhusmiljöer där flera människor vistas till exempel i butiker, apotek och serviceställen.
  • Stanna hemma vid symtom och ta prov.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant.
  • Vaccinera dig när du får möjlighet.