Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Nya beslut kopplat till covid-19

Vi befinner oss fortfarande i en extraordinär situation där covid-19-viruset har en fortsatt spridning. Vi är, precis som ni, trötta på allt som denna pandemi för med sig men det är viktigt att vi ändå förhåller oss till de råd och rekommendationer som gäller samt att vi fortsätter hålla i och hålla ut!

Vid en pressträff under torsdagen den 18 februari 2021 lämnade regeringen besked om ytterligare förlängning av nationella restriktioner. Kopplat till detta har vi i Kumla kommun tagit ett antal lokala beslut.

Följande gäller i Kumla kommun mellan den 22 februari och 7 mars 2021

• Ishallen, ICA Maxi Arena, är stängd för allmänheten med undantag för barn och unga födda 2002 eller senare. När det gäller elitidrott, se Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Allmänhetens åkning i ishallen är inställd.
  • Samtliga idrottshallar är stängda för allmänheten och detta då vi som kommun uppmanas att hålla icke nödvändig verksamhet stängd. Vi ber er respektera detta då vi som kommun gör vårt yttersta för att inte bidra till ökad smittspridning.

Hallarna är endast öppna för barn och unga födda 2002 eller senare.
    När det gäller elitidrott, se Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Du som har bokade tider och som inte är i linje med restriktionerna ansvarar själv för att avboka. Du kan göra din avbokning själv via webben alternativt maila oss på foreningsservice@kumla.se, ange då vilken lokal, vilka dagar och tider det gäller.
  • Konstgräsplanen vid Idrottsparken är öppen som vanligt.
  • Samtliga omklädningsrum vid inom- och utomhusanläggningar är stängda.
  • Djupadalsbadet är stängt för allmänheten och endast öppet för träning för barn och unga födda 2002 och senare, simskola och rehabsim. Badet är även öppet för obligatorisk simundervisning som anordnas av skolorna. För mer information, besök djupadalsbadet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Djupadalsbadets gym är stängt.
  • Kumla bibliotek är öppet men med begränsade öppettider och med ett maximalt antal samtidiga besökare i lokalen. Från och med vecka 8 håller biblioteket även öppet på lördagar. Studierummen är öppna men tillåter som mest en person per rum åt gången. Bibliotekets öppettider.
  • Biblioteksbussens verksamhet är fortsatt neddragen, men kommer att åka runt till enskilda hushåll som har svårt att ta sig till biblioteket för att låna böcker.
  • Kommunens museer är stängda.
  • Alla evenemang som kommunen arrangerar ställs in, utom de som är digitala.
  • Ung fritid öppnar upp på fritidsgårdarna för aktiviteter inomhus vid två tillfällen per vecka. Utöver detta erbjuds utomhusaktiviteter och digitala alternativ, kolla på Ung fritid, Instagramlänk till annan webbplats Vi bedriver också rastverksamhet på högstadieskolorna.
  • Kulturskolan erbjuder undervisning för enskilda och mindre grupper. Orkesterverksamheten anpassas efter rådande restriktioner.
  • Öppna förskolan på Familjens Hus i Kumla bedriver sin verksamhet utomhus i Kåre Koltrast lekpark. För mer information besök kumla.se/familjenshuslänk till annan webbplats eller Familjens Hus på Facebook.
  • Kommunens politiska möten sker fortsatt till stor del digitalt.
  • Personal som har möjlighet att arbeta hemifrån ska göra det.
  • Vårt servicecenter kommer att hållas öppet, men för att minimera risken för smittspridning uppmanas allmänheten att undvika besök så långt som möjligt genom att i första hand ta kontakt via telefon 019-58 80 00länk till annan webbplats eller e-post servicecenter@kumla.se

Sammanställning av förbud samt råd och rekommendationer som gäller just nu

På krisinformation.se finns en sammanställning av de förbud samt råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin. Där finns även länkar till fördjupad information.

Detta gäller just nu - Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håll i och håll ut!

Vaccinationen har påbörjats men än är det lång tid kvar innan vi kan återgå till det normala. Så kom ihåg att:

• Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Arbeta hemifrån om det finns möjlighet.
  • Håll avstånd till andra, både inomhus och utomhus.
  • Umgås i en mindre krets, undvik nya nära kontakter.
  • Testa dig vid symtom.