Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Än mer skärpta restriktioner – det här gäller i Kumla kommun

Fredagen den 18 december kom än mer skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. I linje med detta har vi beslutat att fortsatt hålla verksamheter stängda samt att vi åter har stängt biblioteket samt Djupadalsbadet för besökare. Vi har även tagit beslut om att stänga ytterligare verksamheter såsom exempelvis ishall och idrottshallar. Detta gäller fram till och med den 24 januari 2021.

Följande verksamheter stängs under perioden 22 december 2020 – 24 januari 2021:

• Ishallen, ICA Maxi Arena, är stängd för alla målgrupper. Gäller dock inte för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Samtliga idrottshallar är stängda för uthyrning, gäller alla målgrupper. Gäller dock inte för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Konstgräsplanen vid Idrottsparken är öppen som vanligt.
  • Samtliga omklädningsrum vid utomhusanläggningar är stängda.
  • Djupadalsbadet är stängt, även för rehabsim. Endast öppet för obligatorisk simundervisning som anordnas av skolorna.
  • Kumla bibliotek är stängt. Bokpåsar kan fortsatt beställas för avhämtning samt utkörning vid behov. (Öppnar den 4 januari 2021, justerat beslut den 30 december 2020)
  • Kulturskolan övergår till digital undervisning när det fungerar. Övriga aktiviteter och lektioner skjuts fram.

Följande verksamheter är fortsatt stängda fram till den 24 januari:

• Djupadalsbadets gym är stängt.
  • Biblioteksbussens verksamhet är pausad.
  • Kommunens museer är stängda.
  • Alla evenemang som kommunen arrangerar ställs in, utom de som är digitala.
  • Allmänhetens åkning i ishallen är inställd.
  • Fritidsgårdarna är stängda men erbjuder digitala alternativ, kolla på Ung fritid, Instagramlänk till annan webbplats Vi bedriver också rastverksamhet på högstadieskolorna.
  • Öppna förskolan på Familjens Hus är stängd.
  • Kommunens politiska möten sker till stor del digitalt.
  • Personal som har möjlighet att arbeta hemifrån ska göra det.
  • Vårt servicecenter kommer att hållas öppet, men för att minimera risken för smittspridning uppmanas allmänheten att undvika besök så långt som möjligt genom att i första hand ta kontakt via telefon 019-58 80 00länk till annan webbplats eller e-post servicecenter@kumla.se