Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Stjärnspäckad adventskalender lyfter fina Kumlabor!

Papperspåsar med hjärtan med siffror i snöfall.

I morgon är det första december och vi öppnar första luckan i Kumla kommuns adventskalender 2020!

Under hela advent kommer stjärnglansen lysa över 24 av alla fantastiska personer i vår kommun, som har gett kumlaborna något extra, eller som lyft upp Kumla som plats just under det här året som gått.

- Det är verkligen med både stolthet och ödmjukhet vi presenterar ett antal av alla dessa kumlingar som med stort hjärta och engagemang verkar inom sina olika områden, säger Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande, Daniel Jansson Hammargren, kommundirektör och Christian Liljenhed, oppositionsråd.

Både live och digitalt – hela advent

Adventskalendern kommer att vara både analog och digital. Rent fysiskt hänger alla luckorna i skyltfönstret intill entrén till stadshuset. Varje dag visas även dagens lucka på Facebook, på kumla.se och på vår infartsskylt vid norra infarten.

När många aktiviteter under advent och jul är inställda är det extra roligt att kunna ha ett evenemang som sträcker sig över hela advent.

- Det är så kul att vi kan genomföra adventskalendern i hårda tider av corona-restriktioner. Dels kan den som är ute och promenerar titta förbi stadshuset och se dagens lucka och alla de tidigare som är öppnade. Och i dessa tider passar det också ypperligt att vi kör evenemanget även digitalt, säger Johanna Uddling, turistsamordnare i kommunen.

Så, håll i hatten, nu kör vi!