Tillsammans för Kumlas bästa!

Det är tuffa tider just nu, speciellt för företagarna i vår kommun. Många lider av de konsekvenser som gällande råd och rekommendationer för med sig.

Vi är nog överens om att vi alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen i vårt samhälle, men vi måste också bidra till att vi har restauranger och butiker kvar i vår kommun den dagen då pandemin äntligen är över.

- Många har det tufft och det är vi medvetna om så utöver de insatser som sker på nationell nivå så vill även vi som kommun gör vårt på det lokala planet. Det kan vi bland annat göra med hjälp av Kumla Promotion som skapar möjligheter för företagen i Kumla att synas med sina erbjudanden. Mycket handlar just nu om att ställa om istället för att ställa in och inte bara det, det måste dessutom ske på ett sådant sätt att vi följer de råd och rekommendationer som gäller vilket är en utmaning, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson.

Årets julklapp 2020

Årets julklapp 2020 är stormköket men det skulle lika gärna kunna vara ett presentkort som går att använda hos det lokala näringslivet. Så blir det i alla fall för kommunens anställda. Så även om just denna julklapp nu inte blir någon överraskning att spara till julafton tror vi ändå att den kommer att uppskattas av många.

- I år var första gången som vi gav alla medarbetare en sommarpresent. Som tack för en fantastisk insats under den tuffa våren fick samtliga medarbetare ett presentkort att använda hos det lokala näringslivet. En gåva som uppskattades både av medarbetare och företagare som vi har pratat med. Nu är det åter dags att uppmärksamma våra fantastiska medarbetare med en julklapp så varför gå ifrån ett vinnande koncept, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Det är närmar 2 000 medarbetare som kommer att få årets julklapp och vi är väl medvetna om de råd och rekommendationer som gäller just nu. Därför uppmanar vi till försiktighet vid besöken i våra butiker och hos våra restauranger. Som alltid så uppmanar vi alla att ta sitt ansvar genom att stanna hemma om man är sjuk, hålla avstånd och tvätta händerna!

Kumla Promotion samlar ”Alla tillsammans”

I tider som dessa handlar det om att vara kreativ och påhittig. Näringslivet i Kumla måste hitta andra sätt att nå sina kunder på. Uttrycket ”att ställa om istället för att ställa in” har verkligen satt sig under året och det har väl aldrig varit så aktuellt som nu.

- Den pågående pandemin prövar oss alla men vi ska klara ut detta. Vi gör det tillsammans, som en stad där alla gör sitt. Det är bara fantasin som sätter gränser och vi hoppas att företagens erbjudanden ska locka Kumlaborna till att vilja stötta det lokala näringslivet på ett corona-anpassat sätt utifrån de råd och rekommendationer som gäller, säger Anneli Nilsson från Kumla Promotion.

Under de speciella omständigheterna som råder vill Kumla Promotion bidra med att samla de tjänster som Kumlas kreativa företagare nu erbjuder under parollen ”Alla tillsammans”. Erbjudandena finns samlade på Kumla Promotions hemsida och redan idag finns flera fina erbjudanden att ta del av.

Liiite ljusare och juligare centrum i år

Genom ett samarbete mellan Kumlas fastighetsägare – ByggTema AB, John Ekströms Bygg AB, Karaktären Fastighetsförvaltning AB, Kumla Bostäder AB, Melins Fastighetsförvaltning AB, Sjöborgs Fastighetsförvaltning AB samt ICA Maxi, Kumla kommun och Kumla Promotion kommer Kumla få ett ljusare och juligare centrum detta år.

Granen på torget kommer att få en helt ny och mera omfattande belysning och på flera platser kommer stora lysande rådjur att ställas upp.

- Det kan tyckas oviktigt att fokusera på pynt och belysning i dessa tider men kanske är det viktigare än någonsin. Förhoppningsvis kan det glädja de Kumlabor som tar en kvällspromenad över torget eller som på annat sätt passerar, avslutar Daniel Jansson-Hammargren.