Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Spana in årets sommarblommor

Visst är det härligt med alla blommor som så fint smyckar vår stad. Är du nyfiken på vilka olika blomster som finns planterade i våra urnor och rabatter runt om i kommunen? Nere i vackra Sjöparkens växthus kan du spana in dem alla.

Kumla rockar

Upplev doft, färg och form

På visningsytan i Sjöparkens växthus finns varje plantering av sommarblommorna representerad under hela sommaren för den som är intresserad och vill komma och titta på närme håll. Här finns också en skylt med både bilder och namn på varje blomster.

Kumla Rockar är årets tema

Varje år arbetar Kumla kommuns parkavdelning med ett särskilt tema för sommarblommorna som planteras i urnor och rabatter runt om i kommunen. I år har planteringarna temat Kumla Rockar med 26 sorters blommor i olika färger. Tidigare års teman har bland annat varit Svalkande bris, Romantik i Kumla och Kvarntorpshetta.

- Är du intresserad av blommor och grönska tycker jag verkligen att du ska göra ett besök här under sommaren. Hit är alla välkomna för att titta, njuta och lära hälsar Lisa Jonsén-Skanebo trädgårdsmästare.

Några av årets planterade sommarblommor

Pärlhirs

Pennisetum glaucum 'Purple Baron'