Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Så kul att vi kan erbjuda plats till alla ferieungdomar!

Varje år erbjuds ungdomar att söka feriepraktik inom Kumla kommuns verksamheter, någonting som många ungdomar ser fram emot. Lyckan över att få tjäna lite egna pengar.

- Feriepraktik är oftast första kontakten med arbetslivet för ungdomar och det är viktigt att den blir bra och trygg. Därför känns det extra bra i år då vi, trots Covid-19, kan erbjuda detta till alla de ungdomar som lämnat intresse för en feriepraktikplats, säger Katarina Hansson kommunstyrelsens ordförande.

Utmaning att ordna feriepraktikplatser i år

Trots rådande läge, när vi inte har möjlighet att placera feriearbetande ungdomar inom vård och omsorg, förskola eller fritids, kan vi nu ändå erbjuda alla ungdomar en plats. 108 ungdomar kommer i sommar att arbeta inom bland annat park, måltid, tvätteri och på Djupadalsbadet. En nytillkommen arbetsuppgift är också att leverera skyddsutrustning till våra vård- och omsorgsboenden.

- Det finns en fantastisk samarbetsvilja inom kommunen som organisation och som gjort feriepraktiken möjlig sommaren 2020! För många ungdomar är kommunens erbjudande om feriepraktik första steget in i arbetslivet och vi förstår att många längtat efter att få lämna skolbänken och ser fram emot feriepraktiken och att få sin första lön, säger Anna Gustafsson som är avdelningschef på arbetsmarknads- och integrationsavdelningen.

Precis som tidigare år är det många ungdomar som önskar att få arbeta den första av tre perioder. Det är dock inte möjligt att ge alla sitt förstahandsval då vi måste ha en jämn fördelning under alla perioderna. Vi hoppas ändå att de ungdomar som får erbjudande om feriepraktikplats tar den då detta är ett ypperligt tillfälle att skaffa sig erfarenhet för framtiden.

Välkomna till oss i Kumla kommun!

Den 15 juni tar vi emot de första ferieungdomarna och sen fortsätter detta fram till den 14 augusti. Vi hälsar dig som är ferieungdom välkommen till Kumla kommun och hoppas att du, när det är dags, ska trivas hos oss!