Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Kumla kommun ordnar korta utbildningar för nya arbetslösa

Person som moppar golv

Vuxenutbildningen i Kumla kommun erbjuder korta utbildningar för arbete inom lokalvård samt vård och omsorg.

I spåren av pågående pandemi har många blivit arbetslösa, samtidigt som flera branscher har hög frånvaro och behöver anställa.

Vuxenutbildningen i Kumla kommun ordna nu korta utbildningar som förbereder för arbete inom lokalvård och äldreomsorg med start i maj.

Introduktionsutbildning - Lokalvård

Under två dagar läser du teori och provar praktiskt. Det ingår också tre dagars praktik.

Utbildningstid: 2020-05-13 till 2020-05-20.

Ansökan

Ansökan senast den 5 maj via e-tjänst Ansökan till Introduktionsutbildning lokalvårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Introduktionsutbildning - Vård och omsorg

Under två veckor läser du teori och efter den teoretiska utbildningen gör du praktik under två veckor.

Utbildningstid: 2020-05-25 till 2020-06-18.

Ansökan

Ansökan senast den 10 maj via e-tjänsten Ansökan till Introduktionsutbildning vård och omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningarna är planerade tillsammans med arbetsgivare och Arbetsförmedlingen.