Kumla kommun byter telefonväxel

Mellan den 29-30 oktober byter Kumla kommun växelsystem. Under införandet och några dagar därefter kan det vara längre handläggningstider när du ringer till kommunen och kommunens växel.

Den nya telefonin är en molntjänst vilket innebär en betydligt mer säker och stabil lösning jämfört med i dag. Växellösningen är upphandlad gemensamt för Sydnärkekommunerna Askersund, Laxå, Lekeberg, Hallsberg och Kumla, vilket ger kommunerna ett betydligt bättre och mer prisvärt avtal. Det ger även bättre möjlighet för samarbeten mellan kommungränserna, som att hjälpa varandra vid krissituationer.

Via den nya växeln kommer det bli enklare att nå oss i Kumla kommun. Den nya växeln har nya funktioner som gör att kön kommer att kortas ner, vilket betyder snabbare och mer tillgänglig service.

För snabb och enkel kontakt med Kumla kommun kan du också maila oss på servicecenter@kumla.se eller använda dig av någon av våra e-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.