Nu börjar vi bygga ett nytt serviceboende inom LSS

Det första spadtaget för serviceboendet tas av Per Wallstedt, VD för Byggtema, Gunnel Kask, ordförande i socialnämnden och Andreas Brorsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I dag satte vi spaden i marken för ett av Sveriges mest anpassade serviceboende inom LSS – Stene brunn.

Det nya serviceboendet Stene brunn ska byggas i Åbytorp och beräknas vara färdigt för inflytt i oktober 2019.

Stene brunn byggs för att vi har ett ökat behov av platser inom LSS-omsorgen och vi har en grupp personer med funktionsnedsättning som har ett unikt och komplext stödbehov i sin vardag.

En väl vald plats

Boendet är placerat i en lämplig miljö med den rofyllda naturen nära, som kommer att vara en del av vardagslivet utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

Bygger för funktionalitet och hållbarhet

Byggnaderna kommer att ge de bästa förutsättningarna för en lugn och fungerande boendemiljö genom exempelvis färgval, ljusinsläpp, ljudmiljö och att alla dekorativa detaljer som inte har en funktion väljs bort.

De byggs med prioriterade miljövänliga material, ett energitänk med 25% lägre energikrav än Boverkets byggregler, får solceller på taket och det ska finnas laddstationer för elbilar.

Läs mer om projektetöppnas i nytt fönster