KumBro lanserar podcasten Hållbara städer!

Hur ska våra städer och vår landsbygd utvecklas för att hålla för framtida generationer? Hur fungerar energilagring i digitala moln och CO2-neutrala skolor? Idag lanserar KumBro podcasten Hållbara städer, där varje avsnitt ger dig fem faktaspäckade minuter som fokuserar på vår framtid.

KumBro är Örebro och Kumla kommuners gemensamma utvecklingsbolag som driver projekt inom fiberförsörjning, vindkraft och biogas. I podcasten intervjuas experter inom digitalisering, laddinfrastruktur, vindkraft och klimatsmarta byggnader, som på ett enkelt sätt delar med sig av kunskap och tankar – allt från framtidens elbilar och klimatneutrala skolor till fiberframtiden.

- Hållbarhet och utveckling är frågor som berör oss alla och är ständigt aktuella – kanske nu mer än någonsin. KumBro är ett lokalt företag som jobbar med globala ämnen, genom våra dotterbolag som driver projekt inom fiberförsörjning, vindkraft och biogas. Vi vill lyfta städer, såväl våra egna ägarkommuner Örebro och Kumla som all världens större och mindre städer, i ett hållbart perspektiv. Syftet är att förmedla de innovativa idéer och realistiska planer som finns inom miljö och utveckling, säger Sanna Rosell, kommunikatör på KumBro.

Första avsnittet - Klimatneutrala byggnader

Det första avsnittet har tema Klimatneutrala byggnader och gästas av energiingenjör Johan Sellin från Futurum Fastigheter i Örebro AB.

Kommande gäster är bland annat Olle Johansson, vd för Power Circle, Charlotte Unger, vd för Svensk Vind och Elin Bertilsson, stadsnätschef på Karlstad El och Stadsnät. Podcasten kommer ut med nya avsnitt varannan torsdag framöver.

Lyssna på Hållbara städer på KumBros hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, YouTubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Libsynlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KumBro Utveckling AB är ett utvecklingsbolag som arbetar med hållbarhetsfrågor inom energi och teknisk försörjning och ägs av Örebro och Kumla kommuner.

KumBro Utveckling AB omfattar i dagsläget projekt inom vindkraft, biogas och teknisk försörjning av fibernät. Det är moderbolaget i en koncern som består av de helägda dotterbolagen KumBro Stadsnät AB och KumBro Vind AB. Bolaget äger också 50 procent av Biogasbolaget i Mellansverige AB, där resterande andel ägs av Karlskoga kommun.