Val

Här hittar du information inför val till Europaparlamentet 2024. Det går att förtidsrösta mellan 22 maj och 9 juni. Valdagen är söndag 9 juni. Då är vallokalerna öppna mellan klockan 8 och 21.

En tecknad valurna där en hand stoppar ner ett valkuvert

2024 är det val till Europaparlamentet. Valdagen är 9 juni, men det går även att förtidsrösta från 22 maj. Kommunens valnämnd ansvarar för genomförandet och har till sin hjälp ett valkansli. Kontakt: valnamnd@kumla.se, 019-58 68 88.

Mer information om val finns på val.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du vara röstmottagare?

Till EU-valet 2024 söker vi inte fler röstmottagare. Inför valen till riksdag, kommun och region 2026 kommer det gå att anmäla sitt intresse här: Start - Jobba i val Länk till annan webbplats.

Frågor och svar

Här samlar vi svar på vanliga frågor. För frågor som inte rör Kumla kommun specifikt har Valmyndigheten samlat vanliga frågor och svar här: Valmyndigheten Länk till annan webbplats.

Var kan jag rösta på valdagen?

På valdagen 9 juni röstar du i den vallokal som står på ditt röstkort. Observera att det är din folkbokföringsadress 30 dagar innan valdagen som styr vilken som är din vallokal. Förutom att rösta i din vallokal kan du på valdagen rösta i valfri förtidsröstningslokal i landet. Mer information finns under fliken "Förtidsröstning".