Val

Val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige hålls den andra söndagen i september vart fjärde år. Nästa gång det är ordinarie val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige är 13 september 2026.

Val till Europaparlamentet hålls i maj eller juni vart femte år. Nästa gång detta val äger rum är 9 juni 2024.

Kommunens valnämnd ansvarar för genomförandet och har till sin hjälp ett valkansli. Kontakt: valnamnd@kumla.se.

Mer information om val finns på val.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Röstmottagare vid valet till Europaparlamentet

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Vill du ställa upp som valarbetare och bidra till att stärka demokratin? Du kan anmäla dig till att jobba på valdagen 9 juni eller i förtidsröstningen som pågår 22 maj–9 juni, eller i båda om du har möjlighet till det. För att arbeta som röstmottagare ska du ha fyllt 18 år senast den 22 maj, behärska det svenska språket i muntligt tal och skrift, ha tillgång till e-post, mobiltelefon och bankID.

Som röstmottagare ska du vara hjälpsam, vänlig, stresstålig och serviceinriktad. Uppdraget ställer höga krav på noggrannhet då du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och rättssäkert sätt. Vi ser gärna sökanden som behärskar flera språk.

Ersättning till röstmottagare utgår för arbete samt vid utbildningstillfällen. Ersättningen är 176 kronor i timmen. För ordförande tillkommer ett fast arvode om 772 kronor för valdygnet och för vice ordförande 441 kr.

Anmäl ditt intresse via den här e-tjänsten: Röstmottagare vid valet i juni 2024 - Kumla kommun Länk till annan webbplats.

 

En tecknad valurna där en hand stoppar ner ett valkuvert