Offentlig konst i stan

I Kumla är den offentliga konsten viktig och alltid närvarande, vart än du tar dig i staden. Hos oss ska alla drabbas av konsten.

Klicka här för att läsa mer om verken du kan spana in i vår stad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Nyhetsbild

  Elda utomhus - det gäller för eldning av trädgårdsavfall

  Från och med 1 januari 2024 gäller nya bestämmelser om bioavfall. De nya bestämmelserna är en del av införandet av EU:s avfallsdirektiv, som säger att avfallet ska materialåtervinnas. Det betyder att det inte är tillåtet att elda upp det. Kommuner kan dock besluta om undantag från förbudet. Här kan du läsa om vad som gäller för Kumla kommun.
 • Lars-Gustav Ståhl, måltidschef i Kumla kommun, i sin uniform.

  Uniform på jobbet-dagen

  Idag onsdag den 17 april är det Uniform på jobbet-dagen. Då kan det hända att du ser hemvärnspersonal i sin gröna uniform där du inte vanligtvis ser dem eller i ditt flöde på sociala medier under hashtagen #uniformpåjobbetdagen.
 • Stötta ditt barns språkutveckling

  Hur utvecklas språket de första åren? Finns det faktorer som påverkar språkutvecklingen? Ofta får vi höra att läsning är så bra för språket och för mycket skärmtid är negativt - stämmer detta?Vad kan vi vuxna göra för att stötta språkutvecklingen hos våra barn?
 • Nyhetsbild

  Sommar i Kumla är tillbaka, med en massa kostnadsfria aktiviteter

  Likt förra året så välkomnar vi alla barn, unga och vuxna med barnasinnet kvar att ta del av Sommar i Kumla, som pågår under vecka 25-32. Det bjuds på massor av aktiviteter, kända artister, allsångskvällar – en himla bra sommar helt enkelt. Allt helt kostnadsfritt, förstås!