Vuxenutbildning

Inom den kommunla vuxenutbildningen i Kumla kommun kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, yrkeskurser, utbildning i svenska för invandrare (SFI) och särskild utbildning för vuxna.

Skofabriken, lokal för vuxenutbildningen i Kumla

 

Aktuellt

Platser kvar på maskinförarutbildning och utbildning till butikssäljare

Ansökningstiden är därför förlängd till 22 juni.

 

Är du visstidsanställd inom äldreomsorgen? Då kan du söka vård- och omsorgsutbildning

I första hand gäller det anställda i Kumla kommun. I andra hand kan anställda hos annan arbetsgivare komma i fråga om du är skriven i Kumla.

Ansökan senast 3 juli. Läs mer i informationsbladetPDF.  Anställda i Kumla använder intern e-tjänst. Andra ansöker via blankett.

 

Nya yrkesvuxutbildningar att söka till i höst!

Vi startar utbildning till målare, butikssäljare och maskinförare i höst. Se information som du när via länken till vänster.

Skriv tabellbeskrivning här

Sök höstens yrkesvuxutbildningar! Läs mer via länken till vänster.


Nu finns inomformation om utbildning till olika byggyrken, kock, bagare/konditor och barnskötare utlagd. Fortfarande finns vissa möjligheter att söka vård- och omsorgsutbildning.Skriv tabellbeskrivning här

Kumla samarbetar med Örebro, Karlskoga, Lekeberg och Degerfors om yrkesutbildningar. Sök redan nu!

Genom samarbetet med Örebro får Kumlabor enklare tillgång till ett brett utbud av yrkesutbildningar. Redan nu är det dags att söka flera av utbildningarna. Läs mer under Yrkesvux via länken till vänster.

Nu finns information om maskinförarutbildning utlagd.

Skriv tabellbeskrivning här

Nu kan du söka kurser till vårterminen 2017

KLICKA HÄR för mer information.

Vem kan anmäla sig till vuxenutbildningen?

Du som är folkbokförd i Kumla och fyller 20 år fr. o. m. andra kalenderhalvåret eller har avslutat ett 3-årigt nationellt program, kan anmäla dig till utbildningarna på Vuxenutbildningen.

Heltid eller deltid, terminstid eller individuell planering?

Vill du läsa ett ämne eller flera? eller kanske kombinera studier med arbete?

Då ska du göra en studieplan tillsammans med studievägledaren. Du har tillgång till planering, arbetsuppgifter och i vissa kurser föreläsningar via Internet. Du får stöd av läraren via Internet och dessutom har du möjlighet att delta i lektioner och handledningstillfällen. På kvällstid och på dagar utanför normalt läsår erbjuds enbart handledning. Vissa lektionstillfällen är obligatoriska. Studieformen passar bäst för dig med studievana och god motivation.

Vad kostar det att studera inom vuxenutbildningen?

Kurserna är kostnadsfria. Inom Lärvux, SFI och grundläggande nivå får du låna litteratur. När du läser våra gymnasiekurser får du däremot själv köpa kurslitteratur.