Kulturskolan


ÖPPET HUS den 24 augusti 2017 kl 17.30-20.00.

Du kommer att få prova att spela alla våra instrument och träffa oss lärare. Anmälan kan ske på plats.

Välkommen!

 

Våra ämnen

Vill du sjunga, göra en egen film, skapa egen musik, spela instrument eller teater?

Anmälan

Via vår e-tjänst kan du enkelt anmäla (och avanmäla) dig till Kulturskolan.

Kulturskolan i Kumla har inspirerande kurser med hög kvalitet till alla barn och unga mellan 4-19 år. Du kan lära dig sjunga eller spela ett instrument, du kan spela teater eller skapa egna filmer.

Nyhet för läsåret 17-18 är en kurs i Musikproduktion. Tack vare ett bidrag från Statens Kulturråd kan vi erbjuda kursen för ett reducerat pris. Läs mer under Våra ämnen.

För de yngsta barnen finns musik och rörelse.

Allt sker under ledning av utbildade och kompetenta lärare.

 Som elev i Kulturskolan får du själv vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Att delta i en orkester eller ensemble är en mycket viktig del av vår pedagogik. På Kulturskolan ges barnen gott om tillfällen att uppträda. De flesta utvecklar med tiden en förmåga och en trygghet att framträda och stå på en scen. Men framför allt får du varje vecka träffa engagerade och professionella pedagoger och andra barn och ungdomar som delar dina intressen.

Vi ser fram emot att få följa våra elever under hela deras musikaliska och konstnärliga resa. De flesta kurser erbjuds from det år du börjar årskurs 3. Viss instrumentundervisning bedrivs på barnens egen skola. Grupper och ensembler träffas på kvällstid i Kulturskolans egna lokaler på Viagatan 5 i Kumla.