Kulturskolan 

Nyanmälan av din plats - svara oss senast den 25 maj

Vi byter elev-system och behöver din hjälp att registrera dig som redan har en plats hos oss. Klicka här för att komma till registering i SPEEDADMIN >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För frågor kontakta din lärare.

Våra ämnen

Vill du sjunga, göra en egen film, skapa egen musik, spela instrument eller teater?

Anmälan

Via vår e-tjänst kan du enkelt anmäla (och avanmäla) dig till Kulturskolan.

Kulturskolan i Kumla har inspirerande kurser med hög kvalitet till alla barn och unga mellan 4-19 år. Du kan lära dig sjunga eller spela ett instrument, du kan spela teater, producera musik i dator eller skapa egna filmer.

För de yngsta barnen mellan 4-7 år finns Musik och rörelse. Från årskurs 2 har vi en Barnkör. De flesta av våra andra kurser erbjuds från och med det år du börjar årskurs 3.

Nyhet för läsåret 2017/2018 är en kurs i Musikproduktion. Tack vare ett bidrag från Statens Kulturråd kan vi erbjuda kursen till ett reducerat pris på 250 kr. Läs mer under Våra ämnen.

Kulturskolans verksamhet sker under ledning av utbildade och kompetenta lärare. Vi ser fram emot att få följa våra elever under hela deras musikaliska och/eller konstnärliga resa. Viss instrumentundervisning bedrivs på barnens egen skola. Grupper och ensembler träffas på kvällstid i Kulturskolans egna lokaler i anslutning till Vialundskolans aula.

För att börja hos oss måste du anmäla dig via kommunens e-tjänst.

Tillgängligheten i våra lokaler

  • Du som är rullstolsburen kan ta dig fram överallt i anläggningen.
  • Det finns blindskrift som komplement till annan skyltning i anläggningen.
  • Det finns handikapptoalett att tillgå.
  • Det finns teleslinga (hörselslinga) i aulan.
  • Det finns ledstänger på handikapptoaletten.
  • Det finns hiss att tillgå som rullstolsburna får plats i. Det finns även hitt att tillgå för att komma upp på scenen i aulan.