Sommarkulturskola vecka 32 - läs mer >>

För aktuell information till dig som redan går på Kulturskolan - klicka här >>

Kulturskolans logga

Vi erbjuder barn och unga i Kumla kommun en aktiv fritid!

Kulturskolan i Kumla har inspirerande kurser med hög kvalitet till alla barn och unga mellan 4-19 år. Du kan lära dig sjunga eller spela ett instrument, du kan spela teater eller skapa egna filmer. Nyhet för i år är en kurs i Musikproduktion och några heldagar med slöjd och/eller bild workshop. För de yngsta barnen finns musik och rörelse.

Allt sker under ledning av utbildade och kompetenta lärare.

 Som elev i Kulturskolan får du själv vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Att delta i en orkester eller ensemble är en mycket viktig del av vår pedagogik. På Kulturskolan ges barnen gott om tillfällen att uppträda. De flesta utvecklar med tiden en förmåga och en trygghet att framträda och stå på en scen. Men framför allt får du varje vecka träffa engagerade och professionella pedagoger och andra barn och ungdomar som delar dina intressen.

Vi ser fram emot att få följa våra elever under hela deras musikaliska och konstnärliga resa. De flesta kurser erbjuds from det år du börjar årskurs 3. Viss instrumentundervisning bedrivs på barnens egen skola. Grupper och ensembler träffas på kvällstid i Kulturskolans egna lokaler på Viagatan 5 i Kumla.