Feriepraktik, sommarjobb

Kumla kommun erbjuder kommunens ungdomar en första arbetslivserfarenhet.

Ung kille som sitter i gräset

Ungdomar födda 2000 erbjuds att söka feriepraktik under en treveckorsperiod sommaren 2017, med en omfattning på max 75 timmar. 

Ansök HÄR.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ferieplatser

Ferieplatser erbjuds bland annat inom följande områden:

  • Barnomsorg
  • Djupadalsbadet
  • Park
  • Vård och omsorg
  • Kultur och bibliotek
  • Sommarlovsföretagare

En förutsättning för att få feriejobb är att du söker inom angiven tidsram och att du är skriven i Kumla kommun.

Praktikperioder

Period 1 är vecka 24-26.
Period 2 är vecka 27-29.
Period 3 är vecka 30-32.

Vad händer efter att du skickat in din ansökan?

Efter ansökningstiden slut jobbar vi med att se över alla ansökningar och matcha arbetsplatser med ungdomarnas önskemål för att det ska bli så bra som möjligt för alla parter.

Omkring den 13 april kommer alla sökande få ett brev hem med ett erbjudande om feriepraktik förutsatt att man uppfyller kraven för anställning. Före den 26 april vill vi ha svar på om ni tackar ja eller nej till den erbjudna platsen. Naturligtvis hör vi av oss även till de ungdomar som vi tyvärr måste tacka nej till.

Innan du börjat din feriepraktik

Ring till din handledare för att presentera dig och ta reda på vad som gäller när du börjar arbeta, till exempel var och när du ska vara första dagen, ska du ha speciella arbetskläder, finns det kylskåp för matlåda m.m.

Arbetstid

Arbetstiden är max 75 timmar (max 8 timmar per dag) under din treveckorsperiod.

Schema för detta görs i samråd med din handledare på respektive arbetsplats.

Utbetalning av lön

2017 är lönen 55 kr/tim. För att lönen ska kunna betalas ut till rätt datum måste du lämna in din närvarorapport snarast, gärna sista arbetsdagen. Lämna du inte in rapporten i tid får du lön en månad senare. Rapporten ska skrivas under av dig och din handledare eller någon annan ansvarig på arbetsplatsen.

Om du vill ha din lön utbetald till ett konto måste du ha ett konto som du själv står för (inte mamma, pappa eller annan vårdnadshavare).

Skattejämkning

Om du tjänar mindre än 18 951 kr under 2017 behöver du inte betala någon skatt. Fyll i intyget ”Utbetalning av lön utan skatteavdrag” och lämna eller skicka intyget till:

Kumla kommun
Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen
Södra Kungsvägen 1
692 31 Kumla

Utdrag ur belastningsregistret

Om du ska jobba inom barnomsorgen behöver du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister. Tänk på att det kan ta två veckor för dig att få ditt intyg. Ta med detta intyg till din arbetsplats första arbetsdagen.

Frågor?

Vid frågor, kontakta Maria Svanborg på e-post maria.svanborg@kumla.se