Så här firade vi Kumlas 75 år som stad!

Logga för Kumla 75 år

Här kommer ett litet axplock av allt det roliga som vi gjort under året för att fira Kumlas 75 år som stad.

Tack till alla er som varit en del av vårt firande - genom att besöka våra arrangemang och delat med dig av minnen från ditt Kumla de senaste 75 åren.

Januari

Kumla Då & Nu - 24 januari

Esso Engvall kom till Kumla biblioteket för att berätta och visa bilder från Kumla under de senaste 75 åren.

Januari - december

Blomstrande 75 år - januari – december

I Sjöparkens växthus kunde man under hela jubileumsåret ta del av en vacker blomsterinstallation som bildade en sjua och en femma. Blommorna byttes ut efter säsong.

Blomstrande Kumla 75 år

Februari – mars

Filmvisning - 23 februari: 40- och 50-tal, 9 mars: 60- och 70-tal

På Kumla Folkets Hus visades filmerna ”40- och 50-talets Kumla” samt ”60- och 70-talets Kumla” under två tillfällen i februari och mars.

Invigning av nappträd - 30 april

Under Valborgsmässoafton invigde vi vårt allra första nappträd i Gurra Gräsands lekplats i Kumla stadspark. Där kan barnen nu hänga upp sina nappar till Trollmors trollungar.

Gratis bad för alla 75-åringar - hela april

Kumla kommun bjöd alla invånare som i år fyllde 75 år på fem fria inträden till Djupadalsbadet med tillgång till motionsbadet, äventyrsbadet och gymmet under hela april 2017.

Jubileumskören - 2 maj

En gigantisk kör, beståenda av 500 barn i årskurs 2-3, fick taket på ishallen att lyfta. Delar av kören sjöng även på Kumlakalaset den 26 augusti.

Invigning av nya Teknikbanan i Kvarntorp - 7 maj

Vi invigde teknikbanan för cykling i Kvarntorps friluftsområde samtidigt som dagen bjöd på aktiviteter och information om områdets utveckling de senaste 75 åren.

Personalfesten - 16-18 maj

Alla anställda i Kumla kommun samlades i Sjöparkens växthus och firade 75-åringen under härliga festkvällar.

Juni - augusti

Utställning: Vår gemensamma historia - 7 juni – 29 augusti

Anekdoter och godbitar från Kumla samlades i utställningshallen på biblioteket i den öppna utställningen där alla Kumlabors minnen fick visas.

Augusti

Jubileumsnummer av Kumlan - 22 augusti

Årets tredje nummer av Kumlan blev ett jubileumsnummer där vi fick följa med på en vandring genom Kumla år 1942. Vi fick möta Bo-Göran, Solveig, Britt-Marie och Göran som alla är födda i Kumla 1942. Och mycket mycket mer.

Kumlakalaset - 26 augusti

Med ett riktigt kalas med tårta, ballonger, uppträdande och festligheter firade vi vår 75-åring. Hela torget förvandlades till ett stort kalasområde, med massor av aktiviteter som hörde firande till, för både stora och små. Bland annat stod Oscar Zia för underhållning under eftermiddagen.

Återinvigning av stationshuset - 26 augusti

Vårt vackra stationshus fick nytt liv. Efter en varsam renovering invigdes huset med både café och frisör som gör huset till en levande plats.

Inspelning av Antikrundan - 28 augusti

Under en vacker augustidag fick vi möta experterna från Antikrundan. Det kom massor av besökare, inte bara från Kumla utan från hela länet. Nu är det bara att vänta in programmet som börjar sändas den 11 januari. Programmen från Kumla kommer att visas den 8 februari och den 22 mars.

Antikrundan på besök i Kumla

Öppet hus på Tekniska kontoret - 30 september

Tekniska kontoret öppnade portarna för barnfamiljer och andra nyfikna. En härlig stämning med korv, fiskdamm och framför allt provåkning av de stora maskinerna.

Kumla Då & Nu - 17 oktober

Ljusvandring i Kumla stadspark - 8 november

I mörkaste november tände vi hundratals marschaller runt om i Kumla stadspark och gick på ljusvandringen längs de 75 år som skiljer mellan uppförandet av Djupadalsparken och Kumla sjöpark.

Adventskalender, förr och nu - 1-24 december

Med start 1 december och varje dag fram till julafton öppnade vi en lucka, som visade på utvecklingen av Kumla under de senaste 75 åren. En bild från förr och en bild på hur just den platsen ser ut idag.