Birgitta och Anders Fasth, årets Formbärare 2017!

Birgitta och Anders Fasth, utanför Galleri Örsta

Grattis säger vi till Birgitta och Anders Fasth som fått utmärkelsen Årets Formbärare 2017!

Det är Svensk Form som, för femte året i rad, korar Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region.

Svensk Forms 13 regionalföreningar har utsett varsin Formbärare som stolt får bära titeln i ett år.

Birgitta och Anders Fasth

Birgitta och Anders driver, sedan 1992, Galleri Örsta. Galleriet, som består av Lilla och Nya galleriet, har under årens lopp haft samarbeten med många nationellt och internationellt kända konstnärer.

- Vi har alltid haft ett stort intresse för design och form och är självklart jätteglada och stolta över denna utmärkelse, säger paret Fasth.

Så här lyder motiveringen till Årets Formbärare 2017:

Med modiga idéer har paret Fasth skapat en unik konst- och designmiljö i Hällabrottet utanför Kumla. En gammal slagghög blev en spännande utställningsplats med himlen som tak. Vid en gammal bondgård byggdes ett modernt designat galleri med besökare från när och fjärran. Konst på Hög och galleriet i Örsta är idag landmärken i Örebro län. Svensk form väljer därför paret Fasth till formbärare 2017.