Nominera till Brottsförebyggande rådets hederspris

Nominera någon eller några till Brottsförebyggande rådets hederspris. Priset delas ut årligen till en eller flera invånare inom Kumla kommun som demonstrerat gott föredöme, omtanke och solidaritet på något sätt.

Kumla kommun har beslutat om att instifta en utmärkelse för att uppmärksamma personer som gör goda handlingar som exempelvis rädda liv, stoppa eller förhindra skada på person eller egendom, stoppa eller förhindra brott eller motverka våld eller rasism. Allt som ger oss invånare inom kommunen en ökad trygghet.

- Att ställa upp för varandra i vardagen och i olika situationer som vi kan hamna i är viktigt i ett sammanhållet samhälle. Ett samhälle där vi ser varandra och ger varandra skydd, säger Katarina Hansson som är ordförande i kommunstyrelsen.

Nominering

Alla kan vara med och nominera och nomineringen sker löpande under hela kalenderåret. Glöm inte motiveringen till nomineringen!

Om priset

Utmärkelsen inrättas från och med 1 januari 2017 och första gången utmärkelsen delas ut är 2018.

Här finns mer att läsa om Brottsförebyggande rådets hederspris.